PRE-CONGRESS FATS BANGKOK 2020
14TH MAY 2020 ( THURSDAY )
CADAVER ANATOMY CLASS ( CHULA SOFT CADAVER SURGICAL CENTRE )
Associate Professor Tanvaa Tansatit,
Dr Lee Kim Siea (Plastic Surgeon, Malaysia)
Chula Facial Plastic Surgeon

8.00am – 9.00am (60 min) Facial Anatomy Knowledge: Safe Injection Area Avoid Intra Vascular Injection That May Lead to BlindnessPre-Dissected and Live Video Telecast in the Lab Associate Professor Tanvaa Tamsatit (Chief Anatomist) & Dr Lee Kim Siea (Plastic Surgeon)
9.00am – 9.30am (30 min) Tea Break
9.30am – 11.30am (120 min) Local Anesthesia Infiltration of Abdominal (Donor Site), Nerve Block and LA Infiltration Face Technique-Dr Lee Kim Siea & Chula Facial Plastic Surgeon
9.30am – 11.30am (120 min) Lunch
12.30pm – 14.30pm (120 min) Fat Harvesting from Donor Site and Fat Processing-Dr Lee Kim Siea & Chula Facial Plastic Surgeon
14.30pm – 15.00pm (30 min) Tea Break
15.00pm – 17.00pm (120 min) Facial Fat Grafting-Dr Lee Kim Siea & Chula Facial Plastic Surgeon How to Avoid Intra Vascular Injection Leading to Blindness, Skin Necrosis and Fat Embolism, Infection and Oil Cyst Formation by Slow Manual Injection Technique & Overfill Injection
END OF PRE CONGRESS OF FATS BANGKOK 2020

DAY 1 - MAIN CONGRESS FATS BANGKOK 2020
15th MAY 2020 ( FRIDAY )
REGENERATIVE MEDICINE & SURGERY :
HOW TO BEGIN STEP BY STEP BEST PRACTICES COURSE
(Chulalongkorn University) Guy MAGALON, Jeremy MAGALON

Session 1: Lecture - Theorical Part

8.00am – 8.30am (30 min)
  • Adipose Tissue Harvesting and Injection Technique
  • From Sydney Coleman to Automated Harvesting & Placement : 20 Years of Evolution
8.30am – 9.00am (30 min)
  • Overview of “point of care “available regenerative products: Focus on PRP and Adipose derived products
9.00am – 9.30am (30 min)Cellular Therapy: Stromal Vascular Fraction and cultured Mesenchymal Stem Cells: How ,When, Why?
9.30am – 10.00am (30 min)Lecture Industry Sponsor(1)
10.00am – 10.30am (30 min)Tea Break
10.30am – 11.00am (30 min)Fat mixtures with PRP/SVF/Adipose derived stem cells
11.00am – 11.30am (120 min)IFATS Industry Workshop: Biological Comparison of available devices 
11.30am – 12.00pm (120 min)Discussion
12.00pm – 1.00pm (60 min)Lunch Break

Session 2: Practical Part

13.00pm – 15.00pm (120 min)

Video Session:

Cell Therapy
How to prepare PRP
How to control PRP
How to harvest Fat or Microfat with automatic devices
How to harvest Fat or Microfat with a closed system
How to prepare Emulsified Fat: examples of available devices 
How to prepare Stomal Vascular Fraction: manual vs Celution

15.00pm – 15.30pm (30 min)Lecture Industry Sponsor(2)
15.30pm – 16.00pm (30 min)Tea Break

Session 3: Indications

16.00pm – 16.25pm (25 min)Face
16.25pm – 16.45pm (25 min)Hands
16.45pm – 17.10pm (25 min) Gynecology
17.10pm – 17.35pm (25 min) Regenerative Medicine
Pm 17.35-Pm 18.00  (25 min) Alopecia 
END OF DAY 1 – MAIN CONGRESS FATS BANGKOK 2020 

DAY 2 MAIN CONGRESS FATS BANGKOK 2020
16th MAY 2020 ( SATURDAY )
REGENERATIVE SURGERY : FACIAL AESTHETIC
VIDEO RECORDED SURGERY & LECTURE ( CHULALONGKORN UNIVERSITY )

Session 1:Lecture Session: Regenerative Surgery- Facial Aesthetic

9.00am – 9.30am (30 min) MACS-lift in 2020: Still a Workhorse in Facial Rejuvenation Surgery Patrick Tonnard & Alexis Verpaele (Belgium)
9.30am – 10.00am (30 min) Micro-Lifting of the Face: A Percutaneous Face Lifting Technique for Mid-Face & Neck Tunc Tiryaki (UK)
10.00am – 10.30am (30 min) Organic Surgery as an Important Part of 1.2.3. Dimensional Approach for a Cause-Based Treatment of the Aging Face Jeroen Stevens (Holland)
10.30am – 11.00am (30 min) Lecture Industry Sponsor (1)
11.00am – 11.30am (30 min) Tea Break

Session 2:Video Session: Regenerative Surgery- Facial Aesthetic

 
11.30am – 12.00pm (30 min) Facial Rejuvenation using MACS-Lift, Temporal Lift and Centrofacial Fat Grafting including Lip Lift. Patrick Tonnard & Alexis Verpaele (Belgium)
12.00pm – 12.30pm (30 min) Stem Cell Assisted Facelift Tunc Tiryaki (UK)
12.30pm – 13.30pm (60 min) Lunch Break

Session 3:Lecture Session : Nanofat

13.30am – 14.00pm (30 min)  Microfat, SNIF and Nanofat: from Volume Augmentation to Cell Therapy Patrick Tonnard & Alexis Verpaele (Belgium)
14.00pm – 14.30pm (30 min)  The Difference between Fractionation of Adipose Tissue for the Making of SVF and the Nanofat Procedure Jeroen Stevens (Holland)
14.30pm – 15.00pm (60 min) How Does Nanofat Work? Theories and Hypotheses Patrick Tonnard & Alexis Verpaele (Belgium)
15.00pm – 15.30pm (30 min) Lecture Industry Sponsor(3)
15.30pm – 16.00pm (30 min) Tea Break
16.00pm – 16.30pm (30 min) Deconstructing Nanofat: A Systematic Biomedical Engineering Approach to Unlocking the Full Potential of Liquid Gold Derek Banyard (USA)
16.30pm – 17.00pm (30 min) Nanofat Grafting: 2020 Protocol and Injection Techniques Patrick Tonnard & Alexis Verpaele (Belgium)

Session 4:Video Session : Nanofat

17.00pm – 17.30pm (30 min) Nanofat Needling Demystified Patrick Tonnard & Alexis Verpaele (Belgium)
END OF DAY 2 – MAIN CONGRESS FATS BANGKOK 2020

DAY 3 MAIN CONGRESS FATS BANGKOK 2020
17th MAY 2020 ( SUNDAY)
REGENERATIVE SURGERY : FACIAL AESTHETIC
VIDEO RECORDED SURGERY & LECTURE ( CHULALONGKORN UNIVERSITY )

Session 5: Lecture Session: Regenerative Medicine

 

9.00am – 9.30am (30 min)Stromal Vascular Fraction, Extracellular Matrix, and Secretome – The Adipogenic Components of Tissue Regeneration  Derek Banyard (USA)
9.30am – 10.00am (30 min)Healing Parenchyma with Mesenchymal: A Paradigm in Regenerative MedicineRamon Lull (Spain)
10.00am – 10.30am (30 min)Platelet Rich Stroma (PRS). The Trinity of Repair in a Syringe Within 45min: PRP, the Signal Plus SVF, the Repair Cells in Their Matrix and its Treatment PotentialJeroen Stevens (Holland)
10.30am – 11.00am (30 min)Lecture Industry Sponsor (2) 
11.00am – 11.30am (30 min)Tea Break 

Session 2:Video Session: Regenerative Surgery- Facial Aesthetic

11.30am – 12.00pm (30 min) Regenerative Surgery Simplified: Traditional and Cutting-Edge Adipose-Derived-Stem-Cell Isolation and Treatment Techniques Tunc Tiryaki (Turkey)
12.00pm – 12.30pm (30 min) Stromal Aggregates: A Minimal Unit of Healing Power Ramon Lull (Spain)
12.30pm – 13.30pm (60 min) Lunch Break

Session 6: Video Session : Regenerative Medicine

 
13.30am – 13.45pm (15 min) The En-Bloc Rhytidectomy of Head and Neck with Medial Band Platysma Transection by the Lateral Approach Jeroen Stevens (Holland)
13.45pm – 14.00pm (15 min) The Fractionation of Adipose Tissue (FAT-Procedure) for the Making of SVF Jeroen Stevens (Holland)
14.00pm – 14.15pm (15 min) Making of Plasma Rich Stroma (PRS) and How to Inject It Jeroen Stevens (Holland)
14.15pm – 14.45pm (30 min) Lecture Industry Sponsor(3)
14.45pm – 15.15pm (30 min) Tea Break

Session 7:Lecture Session : Regenerative Surgery : Other Indication

15.15pm – 15.45pm (30 min) Strictly Less Invasive: The Power of Combination of Micro-Lifting, Percutaneous Blepharoplasty and Nasal Tip-Flip for Facial Rejuvenation Tunc Tiryaki (UK)
15.45pm – 16.15pm (30 min) Our Algorithm in Neck Rejuvenation Patrick Tonnard & Alexis Verpaele (Belgium)
16.15pm – 16.45pm (30 min) Understanding Lip Aesthetics and Perioral Rejuvenation Techniques Patrick Tonnard & Alexis Verpaele (Belgium)
16.45pm – 17.15pm (30 min) Tips and Tricks in Augmentation Blepharoplasty Patrick Tonnard & Alexis Verpaele (Belgium)

Session 8:Video Session: Regenerative Surgery :Other indication

17.15pm – 17.45pm (30 min)  Stromal Assisted Breast Surgery Ramon Lull (Spain)
17.45pm – 16.15pm (30 min)  Nose Suspension Tunc Tiryaki (Turkey/UK)
END OF DAY 3- MAIN CONGRESS FATS BANGKOK 2020
Close Menu
×
×

Cart